Schuilhut fotografie

In de maanden januari, februari en maart is er de mogelijkheid om vanuit een schuilhut in een mooie setting diversen vogelsoorten te fotograferen.

De loopafstand naar de hut is ongeveer 1 km over een verhard pad, alleen het laatste stuk gaat over gras.

Er zijn geen sanitaire voorzieningen aanwezig.

De dag start een half uur voor zonsopkomst, deze tijd gebruiken we om alles klaar te zetten en eventueel wijzigingen aan te brengen aan de setting. De dag eindigt om 15.00.

De plek is al diversen jaren door mij in gebruik ik start begin augustus met voeren. Dit om de vogels te laten wennen dat er weer voer is.

De hut wordt vanaf september opgezet en er is ruimte voor 2 personen. Je fotografeert vanaf een rijstzak, er kan geen statief worden gebruikt. Het is een 1 op 1 “workshop” dit betekend dat je samen met mij in de hut zit. Ik zal op deze dag tips & tricks geven waar je op moet letten bij schuilhut fotografie maar ook hoe je een eigen voederplek kan creëren en bijhouden. Ook de instellingen van de camera komen aan bod. Het uitgangspunt van deze dag is dat je met mooie foto’s thuiskomt. De setting wordt door mij neergezet maar er mogen natuurlijk zelf meegenomen takjes etc. worden geplaatst.

De afstand van de hut naar de setting ligt tussen de 2 en 4 meter. Met een lens van 300mm tot en met 500mm is daar prima te fotograferen, zeker gezien het feit dat er ook grotere vogels komen waaronder de Sperwer.

Op deze locatie zijn de volgende soorten al gezien en gefotografeerd: Ringmus, Groenling, Pimpelmees, Koolmees, Staartmees, Matkop, Roodborst, Halsbandparkiet, Putter, Sijs, Turkse Tortel, Houtduif, Fazant, Wilde Eend, Heggenmus, Ekster, Gaai, Grote Bonte Specht, Zanglijster, Sperwer, Merel, Winterkoning en Vink.

Fotografiedagen

Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Kosten

€ 75,- per persoon
(Te voldoen bij aanmelding)

Combideal: Meld u zich aan voor 2 workshops en/of hutfotografie betaalt u € 125,- i.p.v. € 150,-

Inbegrepen
  • Rijstzak is in de hut aanwezig
Niet inbegrepen
  • – Lunch
  • – Drinken
  • – Vervoer naar de workshop locatie
Groepsgrootte

Het is een 1 op 1 fotografiedag

Restitutie

Geen restitutie van geld. Bij verhindering wordt een nieuwe datum ingepland.