Hut laagstandpunt fotografie

Interesse in een dagje laagstandpunt fotografie? Dan is dit wellicht iets voor jou.

De fotografie vindt plaats in een laag hutje waarin je kan zitten, maar waarin je liggend fotografeert. Er zijn 2 lage stoeltjes aanwezig waarin je comfortabel kan zitten. Voordeel van het kunnen zitten is dat, als er even geen vogels zijn, je de rug even wat rust kan geven. De hut ligt aan een plas die weer toegang biedt naar grotere en kleinere stukken water. Vogels komen er graag doordat er genoeg te eten en beschutting is.

We fotograferen wel laagstandpunt maar de hut is voorzien van 2 raampjes waardoor je goed op het water kan kijken. De vogels kunnen jou niet zien. Uitgangspunt is dat je een half uur voor zonsopkomst in de hut zit, dit om de vogels niet te verjagen. Het tijdstip zal afhangen van wanneer de zon opkomt. Om 15.00 zal de fotosessie afgelopen zijn. Het is een 1 op 1 fotosessie waarbij ik je nog van de nodige tips en info zal voorzien. Gebruik van de hut zonder mij zal niet mogelijk zijn.

De volgende vogels zijn al voor de hut gezien en gefotografeerd: Aalscholver, Brandgans, Brilduiker, Fuut, Grauwe Gans, Grote Canadese Gans, IJsvogel, Indische Gans, Knobbelzwaan, Kolgans, Krakeend, Krooneend, Kuifeend, Meerkoet, Nijlgans, Nonnetje, Slobeend, Smient, Tafeleend, Waterhoen, Wintertaling, Zilvermeeuw en Zomertaling.

Er zijn geen sanitaire voorzieningen aanwezig. Om op het eilandje te komen moet je over een smalle loopplank. Lengte ongeveer 12 meter waarvan een deel 19 cm smal is en een deel 38 cm. Het lopen over de brug is op eigen risico!

Omdat je laagstandpunt fotografeert maken we gebruik van een rijstzak, statief is niet mogelijk aangezien we echt vanaf het laagst mogelijk standpunt fotograferen. De gaten zijn daar ook voor gemaakt. Rijstzakken zijn in de hut aanwezig.

Als laatste: het is een open stuk water waarbij de vogels hun eigen weg gaan. Vogels zijn niet te sturen. De ene dag maak je in de eerste 2 uur duizend foto’s en de andere dag zit je een hele dag met weinig soorten. Mocht het zo zijn dat er de gehele dag bijna niets zit is er een mogelijkheid om tegen een lager bedrag, voor de helft van de prijs, nog een keer te komen. Er zal geen restitutie worden gedaan van reeds betaald geld.

Fotografiedagen zijn de vrijdag, zaterdag en zondag en zullen starten zodra er genoeg activiteit is. Bent u geïnteresseerd geraakt, stuur mij even een mail en ik zal dan contact met u opnemen voor meer info.

Data in overleg.

De hut staat in een natuurgebied in de omgeving van Bodegraven.

Fotografiedagen

Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Kosten

€ 75,- per persoon
(Te voldoen bij aanmelding)

Combideal: Meld u zich aan voor 2 workshops en/of hutfotografie betaalt u € 125,- i.p.v. € 150,-

Inbegrepen
  • Rijstzak is in de hut aanwezig
Meenemen
  • – Het dragen van laarzen is een pré aangezien we een stuk door drassig grasland moeten lopen.
  • – Drinken
  • – Lunch
Groepsgrootte

Het is een 1 op 1 fotografiedag

Restitutie

Geen restitutie van geld. Bij verhindering wordt een nieuwe datum ingepland.