De man achter de camera

Henny van Egdom

In mijn jeugd woonde ik op een poldergemaal in het midden van een weidevogelgebied. Daar is mijn passie voor de natuur en met name vogels begonnen. Als klein kind was ik elke dag wel in de polder te vinden en leerde ik de vele soorten vogels herkennen.

Mijn hobby als natuurfotograaf begon in 2007 met het fotograferen van een ijsvogel in de Oostvaardersplassen, vanuit de – voor menig fotograaf wel bekende – hut de Poelruiter. Vanaf dat moment heb ik me steeds verder ontwikkeld tot een allround natuurfotograaf. Mijn fotopassie bestaat niet alleen uit het fotograferen van vogels maar ook libellen, vlinders, orchideeën, zoogdieren en paddenstoelen zijn een geliefd onderwerp voor mij.

"Mijn doel is om mensen meer uit hun camera te laten halen."

Graag wil ik mijn passie voor natuur en fotografie delen met anderen. Wat is er niet leuker dan in een prachtige omgeving in een gemoedelijke sfeer te genieten van de natuur en daarbij mooie foto’s te maken.

Op mijn website staan een aantal leuke workshops maar ook twee schuilhutten die te huur zijn, misschien kom ik u daar tegen.

Waar zijn mijn foto's onder andere te vinden

Publicaties

  • – Meerder publicaties in het blad vogels van de Vogelbescherming Nederland
  • – Diversen natuurorganisaties hebben al foto’s van mij gebruikt waaronder:
    Stichting Het Utrechts Landschap, Landschap Noord Holland, Regionaal Landschap Kempen en Maasland, Natuurmonumenten, Waterschap Noorderzijlvest, Stichting Het Limburgs Landschap, en Vogelbescherming Vlaanderen.
  •  
  • – Mijn foto’s worden via het photo stock buro’s  Buiten-beeld en Minden Pictures verkocht.
  •  
  • Voor de lokale omroep BR 6 schrijf ik columns over natuur in Nederland.